15. elokuuta 2014

Kummitus muutoksen kourissa

Varoitan heti kärkeen: tämä plökäytys ei liity kabinettiprojektiin millään tavalla. Mene pois, jos muuta odotit!

...
Jokin minua korkeampi voima lähestyi minua kesken kaiken ja teki minulle tarjouksen, josta en voinut kieltäytyä.

KV: ”Ottaisitko vastaan tämän uudenkarhean käyttämättömän kehon, joka on melko täydellinen? Se pystyy hallitsemaan nälkäänsä täydellisesti, sillä on lähes rajattomasti energiaa, se on tosi hyvännäköinen, se ei tarvitse kahdeksaa tuntia unta yössä, herää joka aamu pirteänä kuudelta ja pysyy kunnossa tosi vähällä vaivalla. Kaiken muun hyvän lisäksi voin lyödä tähän erikoistarjouksena just sulle vielä päälle, että se sietää jääkylmiä suihkuja kiljumatta, eikä jätä jarruraitoja kalsareihin.”

Minä: ”Joo.”

KV: ”Oukkidoukki! Pari pikkujuttua vaan jotka mun on pakko mainita, koska muuten menetän korkeamman voiman toimilupani... Eli: 1. Uusi kehosi ei siedä sokeria. Se on suunnilleen niinku kryptoniittia Terikselle. 2. Kehosi pitää ruokkia klo 12-20 välisenä aikana, muutaman tunnin joustovaralla. 3. Uuden kehosi henki haisee ei-hyvältä. Miltäs kuulostaa? Haluatko vielä ottaa tämän kehon vastaan?”

Minä: ”No hyvä on sitten.”

KV: ”It's a deal! Kättä päälle. Otan tuon vanhan jämäsi vaihdossa, jos et tee sillä enää mitään.”

Minä: ”Ei sulla oo kättä. Mutta sopii noin muuten!”

KV: ”Suullinen sopimus on myös okei. Ja jos tulet katumapäälle, niin postimyyntimäinen palautusoikeus on myös voimassa. Eli jos et ole uuteen kehoosi täysin tyytyväinen, saat vanhan kehosi takaisin. Alat vaan syödä kuusi kertaa päivässä mitä huvittaa ja milloin huvittaa, tai vaihtoehtoisesti syödä liian vähän, liikut viisi kertaa viikossa tai et ollenkaan ja nukut niin paljon tai vähän kuin huvittaa. Palautuksessa kuluu muutama viikko, riippuen siitä minkä niminen posti hoitaa toimituksen.”

Minä: ”Mä suostuin jo. Lähe nyt jo meneen, ennen ku mä muutan mieleni!”

KV: ”Lähetän vielä varmistusviestin tästä sun tilauksesta sulle korvien väliin.” *PLIM!*

Minä: ”Joo, kiitti. *PLOM!* Perille tuli. Kiitos hei!”

KV: ”Toivottavasti nautitte uudesta kehostanne. Hyvää päivänjatkoa!”

*PUFFFF!*


Suunnilleen tuollaisen ajatustenvaihdon kävin pääni sisällä tänä aamuna kesken meditaation. Kyllä. Meditaation. Eihän meditoidessa mitään pitäis ajatella, mutta mä olenkin tehnyt sitä vasta viikon (en putkeen), joten antakkee mun olla. Mutta että siis suunnilleen tuollainen olo oli tänä aamuna istahtaessani katsomaan aamun uutisia Bulletproof-kannu käsiä lämmittämässä. ”Olen päätynyt jonkun muun vartaloon. Tavarat on kyllä edelleen paikallaan, eikä mikään kriittinen mitta ole muuttunut, mutta jotenkin tuntuu silti siltä, että jokin on erilaista.” Pläräsin aamulla vaatehuoneessa vaatteita työpäiväksi ja kokeilin huvikseni pienintä t-paitaani ja farkkujani päälle. "Miiitääihmettätämänoituusnyton!!??!”, eli päällehän ne sujahti, toisin kuin paria viikkoa aikaisemmin. SE siis oli muuttunut. Ace Ventura sanoisi: ”Lllläiik ä gläääävv!”. Täytynee nyt vähän avata, että mistä äijä tässä oikein horisee...

Noin viikko sitten ostin fluorittoman hammastahnan ja hammaslangan. Siinä se.

No ei.

Aloitin myös säännöllisen meditoimisen, pätkäpaastoamisen, siirryin paleoruokavalioon, otin muutamia superfoodeja käyttöön ja lopetin kaikkien nettistriimauspalveluiden tilauksen. Joku voi kysyä, että miks hel*?

Psykologin vastaus: ”Kuulostaapa patoutuneelta persoonalta. Tässä yritetään varmaan nyt jotenkin kompensoida tuota lähestyvää kolmenkympin ikää tekemällä näennäisiä parannuksia elämänlaatuun, jotta saataisiin menneisyyden synnit anteeksi.”

Luolamiehen vastaus: ”GROK!!!” *heittää yläfemman*

Minun vastaukseni: ”Miksi ei? Haluanko ottaa elämäni lopultakin haltuun, vai jätänkö sen edelleen yhteiskunnan ja television hoidettavaksi? Olenko niin kompulsiivinen syöjä, etten voi luopua esim. leivästä tai limuista? Kaipaanko tv-sarjoja tai penkkiurheilua niin pahasti, että saan ihottumaa? Haluanko olla toistuvasti väsynyt ja mahdollisesti jopa masentunut? Entä olenko valmis kokeilemaan jotain radikaalia saadakseni aikaan muutoksen? Vieläpä ilman mitään takuuta onnistumisesta? VOI KYLLÄ!

Viikko on nyt kokeiltu. Olen täysin tyytyväinen. Tai no. Ajoitus näille muutoksille olisi voinut olla parempi. Esim. ENNEN kesälomaa... Mutta uutta kehoani en palauta.

Mahdatte ponderoida, paremman lainasanan putteessa, mikä puolestaan voi saada aikaan näin merkittävän potkaisun elämän persuksille? Siitä hammastahnasta se kaikki ihan oikeasti lähti...

Tähän väliin diskleimeri: en väitä enkä todista, että mikään jäljenpänä mainituista teksteistä/videoista perustuisi absoluuttiseen totuuteen, tai toimisi yleismaailmallisesti kaikilla, koska ne ei vaan toimi niin. Voin ainoastaan kertoa omista kokemuksistani. Pessimistit ei pety ja suurin osa ei uskalla edes kokeilla. Mutta siinä se jutun juju piileekin: pitää uskaltaa! Suuri osa muutoksesta tapahtuu kuitenkin loppujen lopuksi pelkästään siellä oman pään sisällä, ja pelkällä uskollakin voi olla merkittävä vaikutus lopputuloksiin. Lukemalla ja katsomalla linkkien takaa löytyvää materiaalia saatat muuttua pysyvästi, tai saada ainakin tarvittavaa motivaatiota muutoksen aloittamiseen. Tai sitten et usko puoliakaan näistä "höpöhöpöjutuista" ja jatkat iloista päivänkakkaraelämääsi hypellen ja laulellen kuin Tom Bombadil. Sanottakoon se nyt tässä, että kohtuullisen sujuva englannin kuultu ja luettu ymmärtäminen auttaa elämässä pitkälle, alalla kuin alalla. Joten sanakirja käteen ja opettelemaan!

Ja nyt vielä hetkeksi takaisin protagonistimme proosaan...

...Ketjureaktion tavoin aloin imemään triplapillillä tietoa internetin ihmeellisestä maailmasta. Aloitin Karppaajan suositukset -blogista lukemalla fluorihammastahnan haitoista. Katsoin jutussa mainitun dokumentin. Sitten päädyin lukemaan ja katsomaan videoita motivaatiosta, Bulletproof-kahvista, tyydyttyneistä rasvoista (2), Dave Aspreysta, The 21 Conventionista, pätkäpaastosta (2), biohakkeroinnista, sokerin vaaroista (2), meditoinnista... Lista on loputon. Okei, ei viikossa nyt määräänsä enempää videoita ehdi katsoa, mutta ne jotka katsoin, tekivät lähtemättömän vaikutuksen. Jokin naksahti pääni sisällä: ”Meitä on huijattu!”.

Kuva 1. Morpheus tietää. Ja jos ei tiedä, arvaa.


Mitä sanoisit, jos joku tulisi kertomaan sinulle naama peruslukemilla, että lapsesi keskittymishäiriöt johtuvat rasvattomasta maidosta ja sokerista? Tai että suunnilleen yhtä suuri osa kokistölkin ja olutpullon sisältämistä kaloreista päätyy maksallesi poltettavaksi? Mitä jos joku tulisi sanomaan, että ei ole syönyt yli vuorokauteen ja tuntee olonsa silti ihan normaaliksi? Entä jos joku tulisi sanomaan että ”syö enemmän, niin laihdut”?

Kaksi viikkoa sitten olisin sanonut: ”Mene heimoosi ituinen hippi. Puheesi on silkkaa kuraa korvissani.”, tai ehkä: ”Kiitos, mutta jätän väliin tällä kertaa.”

Nyt sanoisin: ”Kaikkeen sitä onkin pienenä uskonut.”, tai kenties: ”Miksei näin tärkeitä juttuja kuule telkusta?!”

Ja näistä asioista ja omista kokemuksista lisää juttua sitten joskus myöhemmin...

Täältä tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti