8. syyskuuta 2013

Xpadderin säätöä ja odottelua

Jahas! Ehtoota...

Taitaisi olla taas korkea aika kirjoitella jotain tänne plokiin. Mitään varsinaisen edistyksellistä ei olla tällä kuluvalla viikolla saatu aikaiseksi, ainoastaan järjestelty bittejä suotuisampaan järjestykseen kiintolevyillä. Kabinetti on siis teippausta vaille valmis. Tai, no... Kun sanon valmis, niin tarkoitan tietysti käyttökunnossa. Se, että kuinka käytännöllisessä kunnossa, on täysin eri asia. Vielä on esimerkiksi ratkaisematta se, tarvitseeko runkoon lätkäistä jonkin sortin virtakatkaisin. Ainakin tietokoneen virtanappi täytyy siirtää koneen runkoon, koska kuka nyt haluaisi kammeta kabinetin irti seinästä aina kun tietokone täytyy käynnistää manuaalisesti? No tietenkin se, joka ei jaksa nähdä vaivaa. Itse sen sijaan pyörin unettomana sängyssä minuuttikaupalla miettien juuri tällaisia käytännön ongelmia ja niiden kauaskantoisia seuraamuksia...

Toinen tai kolmas selvitettävä ongelma (menin jo itse sekaisin) on Xpadder-ohjelmiston profiilinvaihtonappula ja sen sijoittaminen kabinettiin. Xpadder on siis ohjelma, jolla saa muutettua peliohjaimen näppäimet tietokoneen näppäimistön näppäimiksi. Kuten jo jossain muinaisemmassa postauksessa selitin, niin se on oikein kätevää omassa projektissani, koska yhden peliohjaimen saa jaettua kahden eri pelaajan kesken. Näin säästämme luontoa ja vähennämme kiinalaisten piirilevytehdastyöläisten tyytymättömyyttä työoloihinsa, ehkä... Onhan noita vastaavan toiminnon tekeviä ohjelmia muitakin, mutta itselläni on Xpadderista hyviä kokemuksia.


Xpadderin säätöä

Ehkäpä kirjoitan tähän nyt seuraavaksi kuvausta, kuinka sain Bodnarin piirilevyn nappulat toimimaan Mortal Kombatissa. Sehän oli ongelma, josta myös nillitin aikaisemmassa vuodatuksessani. Aikamoinen valittaja tämä blogisti.

Aloitin peliohjaimen toimimattomuuden korjaamisen Mortal Kombat -tappelupelissä asettamalla peliohjaimen nappulat vastaamaan satunnaisia näppäimistön nappuloita. Ei toimi. Jatkoin asettamalla ykkös- ja kakkospelaajan näppäimet omiin profiileihinsa pelissä. Ei toimi. Jatkoin avaamalla Tehtävienhallinnan näppäinyhdistelmällä Ctrl-Alt-Delete ja kaatamalla pelin väkisin. Ei toimi. Jatkoin asettamalla Mortal Kombatin näppäimet oletussäätöihinsä ja ottamalla älypuhelimella kuvan kuvaruudusta. Tämän jälkeen kartoitin korkeimman omakätisesti jokaisen kabinetin nappulan vastaamaan MK:n oletusnappuloita kuvan mukaisesti. TOIMI!!!!¤#"!¤!

Kuva 1. Feel like a baus.

Todellisuudessa onnistuin ainoastaan siirtämään ongelmani kaikkiin muihin peleihin.

Kuva 2. ...


Nyt jouduin kartoittamaan kaikkien muiden pelien nappulat vastaamaan Mortal Kombatin namiskuukkeleita. Onneksi se sujuikin jo sitten rutiinilla. Tällä hetkellä Street Fighter 4 ja Skullgirls toimivat peliin asti päästessä, mutta päävalikossa pitää navigoida näppäimistön nuolinäppäimillä. Harmillista... Täytynee pikaisesti johdottaa se profiilinvaihtonappi piirilevylle. Profiilinvaihtohan toimii siten, että yhteen peliohjaimen nappulaan ohjelmoidaan toiminto, joka vaihtaa näppäinasetelman ennalta-asetetun profiilin mukaiseksi, eli esim. Street Fighter 4:ää varten, jolloin vasemman pelaajan ohjain on Bodnarin piirilevy ja oikean pelaajan Xpadder-säädetty "virtuaalinäppäimistö". Kuulostaa sekavalta, mutta niin se todellisuudessa onkin.

Voisin jatkaa kirjoittamalla päänsisäisestä ajatusprosessistani, joka koskee Xbox 360 -pelikonsolin lisäämistä kabinetin sisuksiin ja sen peliohjaimen modaamista ulkoisia nappuloita varten yhteensopivaksi, mutta minusta tuntuu, että se vain tylsistyttäisi teitä, joten...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti