5. maaliskuuta 2016

Heippalöölöö!

Hauska nähdä uutta tekstiä taas pitkästä aikaa!

Pieni tauko tuli taas paatokseen. Pieni, koska reilu vuosi on melko mitätön aika maailmankaikkeuden ikään verrattuna...

Alkuun heti kaikki pelaamiseen liittyvät kuulumiset!!!

Ostin tuossa syksyllä vähän niin kuin heräteostoksena Xbox Onen. Ja pitihän sen olla ennakkotilattava Forza 6 -erikoismalli. Se, mikä sanoo käynnistäessä *TSIKI-TSIKI-TSIKI-BRRUUUMMM!!!*. Kivakiva... Tilanne puoli vuotta myöhemmin: omistan kyseiselle konsolille kaksi itse ostettua peliä, eli Forza Motorsport 6:n ja Forza Horizon 2:n. Lisäksi on toki kuukausittaiset Xbox Liven ilmaiset pelit, mutta hävettävän pieni valikoima on. Uusi Tombbikin tuli hommattua vasta PC:lle. Eli taitaa yXboxi mennä myyntiin jo lähiaikoina, jos en sille ihmeellistä käyttöä keksi.

Sitten se tuoreempi heräteostos. Tai no, en tiedä oliko se sittenkään heräteostos, ottaen huomioon tilaamista edeltäneen tiedonhaun volyymin. Ostin kannettavan. Siis kannettavan pelitietokoneen. Pienen kannettavan pelitietokoneen. Alkaa kuulostaa jo itsensä kumoavalta yhtälöltä. Kyseessä on siis ASUS G501JW. Kuva alla. Jos oikein innostan itseäni, saatan kirjailla jonkinlaisen arvostelun kyseisestä tuotteesta!

Kuva 1. Badabuum!

Innostuin sittenkin, eli tässä lyhyehkö arvio tuotteen toimivuudesta.

Rauta

Ensifiilikset läppäristä tukevat lukemiani arvosteluja joiltain osin. Kannettavan muovi- ja metallipinnat keräävät huomattavan helposti sormenjälkiä. Lienevätkö näppini erityisen rasvaiset, vai onko kyseinen ominaisuus enemmän materiaalitekninen? Veikkaan jälkimmäistä. Mietinkin tässä taannoin, että kokeilisin sivellä jonkinlaisen kevyen rasvan koko kanteen ja näppistasolle, jos sillä saisi lopetettua jälkien kertymisen. Täytyy testata jossain välissä.
#EDIT: Yli kuukauden käytön jälkeen ihraiset sormeni ovat tehneet rasvauksen puolestani, eli sormenjäljet jäävät herkästi enää kanteen, eivätkä siihenkään enää niin selvästi...

Näyttöpaneeli on erinomainen arkikäytössä. Mattapintainen paneeli ei heijasta juuri mitään ja kirkkaus on oikein mukava. FullHD-tarkkuus näyttää 15,6" kokoluokassa erittäin tarkalta. Pelikäytössä (pimennetyssä huoneessa) on havaittavissa jonkinnäköistä valkovuotoa (???) näytön reunoilla, joka hieman latistaa immersiota tummemmissa kohtauksissa. Alla kuva "mustasta" kuvasta, jos muistan ottaa ja laittaa...

Kuva 2. Muistin sittenkin! Alareunassa vuoto on havaittavissa selkeimmin.

Hallintalaitteet, eli näppis ja hiiri toimivat perusvarmasti. Pari kauneusvirhettä vain on sattunut joukkoon. Tatspädin, eli kosketuslevyn yksi kulma pönöttää näppistason yläpuolella ja F6-näppäin on kierossa kuin hullun vasen silmä. Muilta osin laatuvaikutelma on hyvä. Yli tuhannen euron kannettavalta tosin odottaisi priimaa joka puolella.

Kuva 3. Läheltä kaikki näyttää pölyisemmältä... Tuo F6 näyttää luonnossa ja omalla silmällä kierommalta.


Softa

Entäs softapuoli? Jotain fyllinkiä oli koneella jo valmiiksi asennettuna, eli ne perinteiset Officen ja McAfeen kokeiluversiot ja joitain turhia ASUSsin omia sovelluksia. Poistin ne. Asia, joka aiheutti eniten harmia alkuun oli Windows 10:n päivitykset, jotka eivät halunneet latautua/asentua. Ongelma korjaantui kuitenkin odottelemalla muutamia päiviä ja muutamalla uudelleenkäynnistyksellä. Toinen asia, joka turhautti oli tietenkin Steam-kokoelman lataaminen koneelle. En nyt tietenkään kaikkia pelejä ladannut, mutta 25:n ensimmäisen yhteiskoko oli silti noin sata gigaa. Kokemuksesta voin kertoa, että mobiiliyhteydellä moisen köntin lataamiseen menee muutama akuankka (1990-luvulla kehitetty tietotekninen aikayksikkö, joka visualisoi odotetun ajan pituuden luettuina Aku Ankka -sarjakuvalehtinä).

Suorituskyky peleissä on kovin pelikohtaista (yllispyllis...). Esim. Metal Gear Solid 5 pyörii erittäin sulavasti korkeilla asetuksilla, mutta uusi Tomb Raider vie mehut totaalisesti jo puolivälin grafiikka-asetuksilla. Jotain satunnaisia ongelmia on ollut myös koneen kahden erillisen näytönohjaimen toiminnassa. Typing of the Dead ei suostunut käynnistymään ollenkaan, ennen kuin vaihdoin käytettävän näytönohjaimen pelin käynnistystiedoston asetuksiin...

#EDIT: Vielä vuonna 2016 törmään edelleen Windowssin siniseen kuoleman ruutuun. Tällä kertaa syypäänä oli *rumpujen pärinää, kiitos* näytönohjain! Intelin Iris Pro döddödöddödöö mikäsenumerosarjanyoli aiheutti slaagin aina lepotilasta palatessa. Korjasin ongelman kasvattamalla BIOSin asetuksista "videomuistin" määrää. Juuri nyt en muista mikä se oli nimeltään, joten videomuisti saa kelvata. Toistaiseksi ongelma loistaa poissaolollaan, eli fingers crossed...


Käyttäjä

Vuosikin vaihtui taas rytinällä. Uudessa työssä on vierähtänyt jo yhdeksän kuukautta. Eli olikin jo aika synnyttää uutta tekstiä. Hehheh... Autokin on vaihtunut urheilullisempaan. Töiden myötä elämä arkiintui jälleen pahemman kerran. Hyviksi havaitut rutiinit jäivät. Paino on noussut hitaasti kohti kipurajaa. Jotain on siis tehtävä! Uusi vuosi käynnistyy täten jälleen elämäntaparemontilla.

Koitan runoilla remontin edistymisestä erillisessä jutussa vähän myöhemmin.

Eiköhän tästäkin selvitä, kuin tosi selviytyjä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti