17. heinäkuuta 2013

Ensimmäinen kuva 3d-mallista

Ugh! Tässäpä ensimmäinen kuva kabinetin 3d-mallista. Muutaman tunnin urakka oli tämä, eli yllättävän nopeasti saa jotain näkyvääkin aikaiseksi. Eihän tuo nyt miltään design-kalusteelta vielä näytä, mutta eniveis! Keskeneräistä työtä on turha arvostella. Ja nyt kun tuon kliseen päästin suustani, tai siis eetteriin näpyttelin, niin "sanonpa" vielä senkin, että parannusehdotuksia ja vinkkejä otetaan vastaan! Kommenttia kommenttikenttään!

Kuva 1. 3d-malli.

Laatikon levyosat on tarkoitus pitää mahdollisimman yksinkertaisina, koska kokoojakin on. Levyjen väliset liitokset tehdään pääasiassa liimalla ja puutapeilla, poikkeustapauksissa ruuveilla. Tässä vaiheessa ainoa teetettävä metalliosa on tuo ohjauspaneeli, eli nappulalevy. Tuo yläosassa näkyvä valkoinen muovilevy on vielä hieman mietintämyssyssä. Sille kun pitäisi tehdä jonkinnäköiset urat asennusta varten, jotta sen saa liu'utettua yläkautta irti... No, eiköhän sekin onnistu.

Äänijärjestelmän mallinnus puuttuu vielä kokonaan. Se tulee sijaitsemaan tuolla yläpömpelissä, alaspäin suunnattuna. Voi olla että tungen sinne kotoa löytyvän Creative Ziisound D5:n. Kas siinä muhkeasoundinen laatikko! Kuulostaa huomattavasti kokoistaan suuremmalta. Suosittelen lämpimästi! (Toimii myös androidilla bluetoothin kautta :)

Kabinetin rakennusmateriaalina on tarkoitus käyttää 16 mm MDF-levyä. Pienen verkkohaun tuloksista voidaan vetää hätäinen johtopäätös, että kyseistä levyvärkkiä olisi saatavilla noin 3x1.8 m kokoisena. Kabinetin korkeus voisi siis hyötykäyttää tuon 1,8 m mahdollisimman tehokkaasti. Hieno juttu olisi, jos koko laitteen osat saisi yhdestä levystä. Siihenhän voisi oikeastaan pyrkiäkin! Katsotaan kunhan saan vähän laskutoimituksia suoritettua...

Loppuun hyviä uutisia "panskamaasta": ilotikut ja nappulat on postitettu! Nyssit orotellaan! Ja tietty tehdään levyosista kuvia...


EDIT: Tavoite saavutettu! Ehkä! Tässä kaikki osat (toivottavasti mitään tärkeää ei puutu...) levitettynä samalle levylle. Voi kun joku vielä jaksaisi piirtää mittakuvat niistä kaikista... Kotelo joutui vielä rajulle laihikselle ja menetti syvyydestään hätäleikkauksessa 100 mm. Tämä kannatti, sillä BMI on nyt lähempänä normaalilukemia ja olo on muutenkin energisempi. Evripadi wins!

Kuva 2. Levyosapalapeli.

Seuraava vaihe olisi siis mitoittaa osat ja kysyä tarjousta niiden valmistuksesta. Sitä ennen päästään kuitenkin todennäköisesti jo leikkimään nappuloilla ja ohjaimilla.

Loppuun trollaava Blanka. Koska Street Fighter.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti