13. heinäkuuta 2013

Projekti "Kabinetti" alkaa

Nyt on taas SE aika vuodesta. Nimittäin se aika, kun on aikaa tehdä mitä huvittaa. Tai ei kai aina huvita, mutta silloinkin voi olla tekemättä mitään... Eli kesäloma-aika!

Sain sitten loistavan idean muutama päivä takaperin. Olin juuri saanut "jämiskoneeni", eli siis tietokoneen, joka on koottu pääasiassa kodin nurkkiin jääneistä päivitysrumban myötä tarpeettomiksi jääneistä jämäosista, valmiiksi. Olipas kökkö lauserakenne tuossa, hyi! No, joka tapauksessa... Koneen valmistuttua jäin pohtimaan nyrkki leukaa vasten tuumailuasennossa, että mihinköhän yleishyödylliseen tarkoitukseen tämän uskomattoman harrastuneisuuden manifestaation nyt sitten omistaisi?

Miten olisi: PELIHALLIKABINETTIIN!?? Hyvä idea, eikös? Eikös??! Jookos?

Eli siis sellaiseen pienen vaatekaapin kokoiseen pelihalleistakin löytyvään viihdekeskukseen, jossa yleisimmin pyörii yksi softa, kuten Mortal Kombatti tai joku Ping Pang Kong. Paitsi että minun kabinetista tulisi astetta parempi, koska sen softia pyörittäisi ihan perus tietokone! Eli mahdollisuus olisi siis pelata jopa useampaa kuin yhtä peliä samalla kaapilla. Eihän se nyt tietenkään yhtä hienoa olisi, kuin se, että olisi monta kabinettia vierekkäin niin kuin pelihallissa konsanaan, mutta tavallaan kuitenkin ihan jees.

Rakastettuni oli melkein yhtä innostunut uudesta projekti-ideastani kuin minäkin, paitsi yhdellä eroavaisuudella. Suhteellisen sanatarkka lainaus ensikommentista: "Et sää sitä sitten kyllä kotiin tuo!". Silloin itkin hetken sisäänpäin.

Ei muuta kuin leuka rintojen väliin ja kohti uusia pettymyksiä, eikun miten se menikään. Guugle auki ja gugluttamaan "arcade cabinetteja". Heti löytyi muutamia ihan kivan näköisiä, joista nyt ehkä eniten omaa mielikuvaa vastasivat Street Fighter- ja Mortal Kombat -peleille omistetut kaapit. Sitten vaan SolidWorks auki ja kökkäreitä pursottamaan. No, ei se nyt ihan tuossa järjestyksessä mennyt. Ensiaskeleeni oli hankkia motivaatiota projektin loppuun saattamiseksi. Eli osia metsästämään!

"Saksa on pas... panska maa!" tokaisi rakastettuni siskontyttö eräissä juhlissa kesken kakunsyönnin. En toki olisi tuota sitaattia julkaissut, mutta kun se toimii erittäin löyhänä aasinsiltana sille, että löysin kabinettiini sisuskaluja kyseisenmaalaisesta nettikaupasta: ArcadeShopista. Sieltä pistin tuota pikaa tilaukseen setin osia, eli ilotikut ja nappulat kahden pelaajan ohjainten tarpeiksi (1 ilotikku + (6+2=8) nappulaa per lärvinaama). Laitan johonkin tulevaan postaukseen tarkemmat tiedot osista ja kustannuksista. Tai ehkä voisin jopa tehdä oman laskelman kustannuksista ja sitten päivitellä sitä aina kun päiviteltävää tulee.

Tarkoitukseni olisi siis tämän blogin välityksellä kuvailla kabinettiprojektini edistymistä ja kaikkea siihen liittyvää. Tervetuloa makumatkalle hienhajuiseen pelihallinostalgianysväykseen! Sallikaa minun toimia ammattitaidottomana oppaananne.


PS. Jos projekti joskus valmistuu, lupaan julkaista ainakin osan kotiinsaattamisseremonian yhteydessä otetuista valokuvista tähän blogiin. Luvassa saattaa olla suuria tunteita ja suurempia mustelmia.

1 kommentti:

  1. Hi hii, mainiota :) seurailemme täällä innolla projektin edistymistä ja jos tarvit koekäyttäjiä, meihin voi aina luottaa.

    VastaaPoista