1. elokuuta 2013

Arvio: Epik FightStick Karton Edition

Tässäpä blogin normilinjasta poikkeava artikkeli. Kyseessä siis melko erikoinen tuotearvio. Ihan puun takaa minua lähestyi kotimainen peliohjainvalmistaja, ja tarjosi tuotettaan testattavaksi. Ei siinä sitten muuta kuin härkää sarvista ja peliohjainta tikusta.

Tiivistetäänpäs olennainen tikusta jo näin alkuun (koska moni koittaa huijata arvioita lukiessa ja hypätä suoraa päätä loppuun ja pilata lukukokemuksen): potentiaalia olisi, mutta toteutus on pannukakku. Koko ohjain näyttää kiireellä kootulta ja viimeistely jättää toivomisen varaa. Ja joissain peleissä se ei toimi. Kaikesta edellä mainitusta juttua jäljempänä.

Täytyy myöntää, että laitevalmistajana tuo Epik ei ole millään lailla tuttu. Valmistajan pr-henkilökin myönsi, että ohjaimia on ihan näihin päiviin asti tehty ilman brandia ja levitetty tiskin alta hyshys-periaatteella. Siinäkin mielessä siis jännä arvio tulossa.


Ulkonäkö ja tuntuma


No siis katso sitä...

Kuva 1. Epik FightStick Karton Edition

Harjaantumaton silmä voisi sanoa... eikun harjaantumattoman silmän kautta tehty visuaalinen arvio voisi katsojan suusta kerrottuna... eikun harjaantumattoman silmin tehty arvio voisi näin blogiin näppäiltynä näyttää seuraavalta: "No sehä ompi paffiloota, johon noinniinottiatuata pultattuna kiinni tikku ja moooonta eriväristä namiskaa!" Kuvitelkaapa päissänne tai päässänne minkänäköinen silmä tuollaisen arvion kirjoittaisi... eikun... No mutta totuus on kuitenkin yllättävän yhteneväinen harjaantumattoman arvion kanssa...

Ohjaimen runkona toimii Karton-nimisestä selluloosajalosteesta tehty laatikko, johon on käsin työstetty läpiviennit johdotuksille ja ohjainkomponenteille. Ulkonäkö on karun pelkistetty, noin niin kuin sinivalkoisten lasienkin läpi katsottuna. Nappuloita ei ole numeroitu eikä nimetty, ja ainoat laatikosta löytyvät merkinnät ovat kuivamustekynällä tehdyn näköiset raapustukset nappuloiden alla ja pohjassa. Johto on pari metriä pitkä ja USB-liitin on kullattu. Hauskana yksityiskohtana tikkuohjain on kiinnitetty runkoon nippusitein ja kotelo on suljettu maalarinteipillä. Kas siinä kiinnitysmenetelmät, joita harvemmin nykypäivänä kuluttajatuotteissa pinta-asennuksina nähdään. Miksiköhän?


Tuntumaltaan ohjain on köykäinen. Laatikko on siis kevyt ja tahtoo välillä liukua tahattomasti ainakin Coward Crouchien ja Shoryukenien yhteydessä. Runko myöskin joustaa välillä intensiivisempien tikun pyöritysten yhteydessä. Liekö tarkoituksellinen ominaisuus, vai runkomateriaalin väsymistä? Komponentit ovat kautta linjan todella laadukkaita: Cherryn kytkimiä, Seimitsun painonappeja ja Kartonia. Harmi, että kokonaisuus on tuntumaltaan osamäärä osiensa summasta.

Nappulat toimivat oikein hyvin, mutta ovat aavistuksen kaukana toisistaan. Luulen, että tässäkin on menty osittain materiaalin ehdoilla. Tikku tuntuu käteen aavistuksen korkealle pystytetyltä ja toimisi varmaankin paremmin laatikon sisäpinnalle kiinnitettynä. Nämä nyt ovat kaikki mutu-tuntumaa, mutta valmistaja voisi ottaa neuvoista vaarin, ja tehdä muutamia korjauksia seuraavaan revisioon...


Loppuarvio

Kuva 2. Apina antaa kolme banaania viidestä.

Häpeä, jos tänne heti hyppäsit alusta, hyi! Takaisin lähtöruutuun ja ala lukemaan uudemman kerran...


Loppukanootti (joo, tiedän että se on kanEEtti, kiitos!)


Ymmärtäkää kanssani, että laitevalmistaja on vasta-alkaja markkinoilla ja vasta hakemassa paikkaansa kaiken maailman Thrustmastereiden ja Logitechien joukossa. Ensiyritykseksi Epik FightStick Karton Editionissa on paljon potentiaalia, kunhan jatkossa huomiota jaetaan myös pikkuseikkoihin, ja maksetaan kokoojalle koko tunnin kokoamisajan edestä. Hiljaa hyvä tulee. Ja julkaiskaa nyt hyvät ihmiset jo joku pätsi millä saadaan tämä toimimaan Mortal Kombatissa! Muuten tulee FATALITY!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti